Om

PERNILLE BERNITT SOMMER

STORYTELLER & MENTOR

 

Mit navn er Pernille Bernitt Sommer. Historiefortælling, og det at dele kendte og ukendte verdener med andre, er mit omdrejningspunkt. Min hverdag handler om at lægge mærke til det liv, der udspiller sig omkring mig uanset hvor jeg befinder mig. Jeg interesserer mig for mennesker, deres syn på verden, på hinanden og ikke mindst på sig selv, hvilket er det, der er drivkraften i mit skrivearbejde såvel som i mit øvrige arbejde. Derudover er jeg nysgerrig på det miljø, der omgiver os (omgangskreds, samfund og kultur), og hvad det gør ved os i forhold til at udnytte det potentiale, vi hver især rummer. Opmuntrer og motiverer vores omverden os til at finde dette potentiale frem eller gør den måske det modsatte? Hvilke ressourcer hos os selv vælger vi at gøre brug af, og hvilke lader vi ligge? Ville vi vælge at gøre noget anderledes, hvis vi følte, vi kunne?

 

Jeg er tiltrukket af mennesker, der tør og ikke lader sig begrænse af frygt.

Mennesker der tør undersøge, hvem de selv er og tør gøre brug af eget potentiale både når det kommer til fysik, mentalitet og følelsesliv.

 

Jeg er oprindeligt uddannet lærer, grafiker og musiker, hvorfor det at viderebringe et budskab og fortælle en historie altid har været det centrale. For at udvide min verden mest muligt holder jeg af at beskæftige mig med mange forskellige ting. Derfor har jeg bl.a. arbejdet med socialt udsatte, været integrations- og relationsmedarbejder, undervist børn og unge i almene fag, arbejdet som kulturattaché i udlandet, holdt rejseforedrag, stået på scener som musiker, arbejdet med musikproduktion, skrevet historiefortællende blogindlæg, fungeret som manager, undervist på musik- og billedskoler, rejst med backpack, rejst med kuffert, været mentor for udfordrede universitetsstuderende, mæglet i konflikter, og senest skrevet en roman, der tager udgangspunkt i Israel/Palæstina. Jeg er altid på eventyr og altid på udkig efter uudforsket land.

 

Indimellem rejser og research (mhp. min skrivning) sidder jeg på skolebænken hos Bodynamic International ApS for at lære om somatisk psykoanalyse (oversat: Kroppens fortællinger) igen med henblik på at komme mennesket, og dets relation til sig selv og verden, nærmere. I forlængelse heraf, kombineret med egne erfaringer og et massivt, årelangt stykke psykologisk arbejde, tilbyder jeg mentoring, som du kan læse mere om her.

© Pernille Bernitt Sommer